Can you solve today’s puzzle?

*Easter Monday 1916 occurred on the 24th April. The centenary was commemorated on Easter Monday 2016 which fell on March 28 ^{th}.* ( from The Irish Times)

How many weeks were there between the two events?

Hint: Don’t forget about leap years!

Write you **answer** with your **name** in the comment box below!

5214 weeks

Sarah Jane

Well done Sarah Jane

14,237 weeks is my answer

Sorry, incorrect

5027

Incorrect, Nichola

366 x 25 = 9150

365 x 75 = 27375

9150 + 27375 = 36525 / 7 = 5217.85 = 5218

A few too few weeks, Nadine.

I think the answer is 5200??

Marissa Scappaticci

Incorrect, Marissa

I think Monday’s maths week puzzle is 5,200

Alanna Scappaticci

A few too few weeks, Alanna.

5225

You have a few too many weeks, Shayne

5,486 weeks.

Tegan

answer 5214 weeks

EIMEAR

Well done, Éimear, that is correct.

5,196 weeks

Tegan

sorry first one was a mistake

You are short a few weeks

5200 weeks and one day

Éanna

Almost but incorrect

5199

Taylor

Hard Luck

5214 weeks

Eoin

Correct, Well Done Eoin

52 14 weeks

Correct. Well done Ciara

5199 weeks Michael

Incorrect, Michael

5214

Well Done

5218

emma

5225 weeks,

52 weeks is a year, and there is 100 years between, =5200 [multiply)

there is 25 leap years between , = 25

Gabrielle.

Hard luck Gabrielle, 52 weeks equals 364 days not 365 days.

5214 WEEKS GAVIN HEGARTY

Well Done Gavin

5214

Answer is 5,214 weeks

100 years between 24 April 1916 and 24 April 2016

100 years x 365 days = 36,500

+ leap days ( 25 years are leap years) 25

= 36,500 + 25 = 36,525

There were 28 days between March 28th and April 28th 2016

minus 27 days 36,525-27 = 36,498

36498/7 = 5214 weeks.